論文 - 前田 智雄
-
Confirmation of Fructans biosynthesized in vitro from [1-13C]glucose in asparagus tissues using MALDI-TOF MS and ESI-MS.
Suzuki T, Maeda T, Grant S, Grant G, Sporns P
Journal of plant physiology 170 ( 8 ) 715 - 722 2013年05月
-
世界のアスパラガス生産の現状と展望(13)13.アスパラガスの国内生産および輸入,消費の動向
井上 勝広, 元木 悟, 前田 智雄
農業および園芸 88 ( 1 ) 4 - 13 2013年01月
-
Winter Production of White Asparagus from One-Year-Old Rootstocks by Forcing Culture
T. Jishi, Y.Shiga, T. Maeda and H. Araki
Acta Horticulture 950 27 - 32 2012年12月
-
Improving the Yield of the Purple Asparagus Cultivar ‘Purple Passion’ by High Density Planting
S. Motoki, H. Kitazawa and T. Maeda
Acta Horticulture 950 117 - 124 2012年12月
-
北日本の気候特性を活かした農業の試み
前田智雄・山口貴之
寒地技術論文・報告集 28 480 - 482 2012年10月
-
Effects of blanching method on hardness and quality components of white asparagus (Asparagus officinalis L.) spears harvested in rootstock-planting: “Fusekomi” forcing culture
Maeda, T., K. Honda, T. Jishi, T. Suzuki and M. Suzuki.
Acta Horticulture 936 277 - 282 2012年10月
-
Methyl Jasmonate Treatment Enhanced Protodioscin Biosynthesis in White Asparagus (Asparagus officinalis L.) Spears
Tomoo Maeda, Tatsuru Jishi, Akinori Komura, Hiroki Hasegawa, Kaori Narita, Kazushige Honda, Takayuki Yamaguchi
JOURNAL OF THE JAPANESE SOCIETY FOR HORTICULTURAL SCIENCE 81 ( 4 ) 337 - 342 2012年10月
-
Effects of various asparagus production methods on rutin and protodioscin contents in spears and cladophylls(共著)
Motoki, S., H. Kitazawa, T. Maeda. T. Suzuki, H. Chiji, et al.
Bioscience, Biotechnology and Biochemistry 76 ( 5 ) 1047 - 1050 2012年04月
-
Effects of Blanching Method on Sugar and Protodioscin Contents of White Asparagus Spears(共著)
Maeda, T., T. Jishi, K. Honda, H. Araki, T. Suzuki and M. Suzuki.
Journal of the Japanese Society for Horticultural Science 81 ( 2 ) 166 - 170 2012年04月
-
Comparison of external quality and hardness of white asparagus spears produced by two different blanching methods(共著)
Jishi, T., T. Maeda, H Araki
Journal of the Japanese Society for Horticultural Science 81 ( 1 ) 54 - 59 2012年01月
-
二つの異なる軟白方法で生産されたホワイトアスパラガス若茎における外観品質および硬さの比較
地子 立, 前田 智雄, 荒木 肇
園芸学会雑誌 81 ( 1 ) 54 - 59 2012年
-
ジャスモン酸メチル散布処理はホワイトアスパラガス若茎中のプロトディオシン生合成を高める
前田 智雄, 地子 立, 小村 晶紀, 長谷川 弘樹, 成田 香, 本多 和茂, 山口 貴之
園芸学会雑誌 81 ( 4 ) 337 - 342 2012年
-
世界のアスパラガス生産の現状と展望(2)2.ホワイトアスパラガス生産の先進国、オランダにおけるアスパラガス生産(共著)
前田智雄, 元木悟, 井上勝広他
農業および園芸 86 ( 8 ) 874 - 878 2011年07月
-
Rapid analysis of fructans and comparison of fructan profiles in several different types of asparagus storage roots using MALDI-TOF MS(共著)
Suzuki, T., T. Maeda, S. Nomura, M. Suzuki, G. Grant, P. Sporns.
Journal of Horticultural Science & Biotechnology 86 ( 3 ) 210 - 216 2011年06月
-
Effects of Storage Temperature on the Postharvest Quality of Three Asparagus Cultivars Harvested in Spring(共著)
Kitazawa, H., S. Motoki, T. Maeda, Y. Ishikawa, Y. Hamauzu, K. Matsushima, H. Sakai, T. Shiina1, Y. Kyutoku
Journal of the Japanese Society for Horticultural Science 80 ( 1 ) 76 - 81 2011年03月
-
密植栽培がムラサキアスパラガス‘パープルパッション’の収量および生育に及ぼす影響(共著)
元木 悟, 北澤裕明, 前田智雄, 久徳康史
園芸学研究 10 ( 1 ) 81 - 86 2011年01月
-
密植栽培がムラサキアスパラガス‘パープルパッション’の収量および生育に及ぼす影響
元木 悟, 北澤 裕明, 前田 智雄, 久徳 康史
園芸学研究 10 ( 1 ) 81 - 86 2011年
-
保存温度の違いが春どりされたアスパラガス 3 品種における収穫後の品質変化に及ぼす影響
北澤 裕明, 元木 悟, 前田 智雄, 石川 豊, 濵渦 康範, 松島 憲一, 酒井 浩晃, 椎名 武夫, 久徳 康史
園芸学会雑誌 80 ( 1 ) 76 - 81 2011年
-
ギョウジャニンニク伏せ込み栽培における萌芽期の系統間差
音喜多 啓秀, 前田 智雄, 嘉見 大助, 中野 英樹, 鈴木 卓, 鈴木 正彦
植物環境工学 23 ( 1 ) 12 - 17 2011年
-
数種園芸作業が人の生理および心理に及ぼす効果の解析
大竹 正枝, 古橋 卓, 前田 智雄
人間・植物関係学会雑誌 10 ( 1 ) 25 - 30 2010年09月