論文 - 佐藤 之紀
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Analysis of the solution structure parameter α in the relationship between the molar fraction and the freezing points, and hydration parameter h determined from viscosity and density measurements, for sugar alcohols and related sugars in water.
Sato Y
Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry 87 ( 1 ) 82 - 89 2022年12月
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Analysis of rheological properties of food macromolecules at infinitely diluted and fixed high concentrations in aqueous NaCl solutions
Sato Yukinori, Mikita Shun, Miyawaki Osato
Food Science and Technology Research 28 ( 6 ) 453 - 465 2022年08月
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Apple Texture Evaluation with Regard to Product Management
Kato Shigeru, Toyosaki Renon, Unehara Muneyuki, Kanei Yuuki, Iwata Mitsuru, Suzuki Mio, Wada Naoki, Kagawa Tomomichi, Shiogai Kazuki, Hino Takanori, Hajime Nobuhara, Sato Yukinori
Transactions on GIGAKU 9 ( 2 ) 09014-1 - 09014-11 2022年07月
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自動製パン器で製造された食パンの全容積とクラスト色測定の簡便な代替法
佐藤 之紀, 福原 夏美
日本食品科学工学会誌 68 ( 12 ) 471 - 477 2021年12月
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Rheological properties of toasted bread using a modified American Association of Cereal Chemists method to determine compressive force values
Yukinori SATO
Cereal Chemistry 96 1060 - 1067 2019年08月
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A Modified American Association of Cereal Chemists Method for Compressive Force Value Determination of White Bread Crumb Firmness
Yukinori Sato
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 22 ( 4 ) 443 - 450 2016年07月
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Analysis of hydration parameter for sugars determined from viscosity and its relationship with solution parameters.
Sato Y, Miyawaki O
Food chemistry 190 594 - 598 2016年01月
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A Modified American Association of Cereal Chemists Method for Compressive Force Value Determination of White Bread Crumb Firmness
Sato Yukinori
Food Science and Technology Research 22 ( 4 ) 443 - 450 2016年
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Basic Evaluation of Gelatinous Fat to Improve Properties of Nursing Care Food.
Sano J, Noda R, Watanabe S, Aoyama T, Sato Y, Kayashita J, Muto N
Journal of oleo science 64 ( 6 ) 653 - 662 2015年06月
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焼成菓子類における温度帯別力学特性と単分子層·多重層収着水分量との関係
肥後 温子, 和田 淑子, 佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 62 ( 4 ) 171 - 181 2015年
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Basic Evaluation of Gelatinous Fat to Improve Properties of Nursing Care Food
Sano Junya, Noda Ryuji, Watanabe Shinji, Aoyama Toshiaki, Sato Yukinori, Kayashita Jun, Muto Norio
Journal of Oleo Science 64 ( 6 ) 653 - 662 2015年
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焼成菓子類における温度帯別力学特性と単分子・多重層収着水分量との関係
肥後温子, 和田淑子, 佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 62 ( 4 ) 171 - 181 2015年
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粘度測定による糖やアミノ酸の水和および高分子間相互作用の解析
佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 61 ( 7 ) 316 - 322 2014年
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小麦粉焼成菓子の温度・湿度帯別力学特性と単分子層・多重層収着水分量との関係
肥後 温子, 和田 淑子, 佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 61 ( 10 ) 486 - 496 2014年
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市販菓子類の調湿時の力学特性と単分子層・多重層収着水分量との関係
肥後 温子, 和田 淑子, 佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 59 ( 11 ) 572 - 582 2012年11月
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小麦粉焼成菓子の吸湿時の硬化と多重層収着水分との関係
肥後 温子, 和田 淑子, 佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 59 ( 11 ) 562 - 571 2012年11月
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Analysis of Apparent Viscosity of Aqueous Macromolecule Solutions Containing Sucrose
Yukinori Sato, Osato Miyawaki
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY RESEARCH 18 ( 4 ) 563 - 570 2012年07月
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Analysis of Apparent Viscosity of Aqueous Macromolecule Solutions Containing Sucrose
SATO Yukinori, MIYAWAKI Osato
Food Science and Technology Research 18 ( 4 ) 563 - 570 2012年
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小麦粉焼成菓子の吸湿時の硬化と多重層収着水分との関係
肥後温子, 和田淑子, 佐藤之紀
日本食品科学工学会誌 59 562 - 571 2012年
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市販菓子類の調湿時の力学特性と単分子層・多重層収着水分量との関係
肥後温子, 和田淑子, 佐藤之紀
日本食品科学工学会誌 59 ( 11 ) 572 - 582 2012年
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Analysis of Force on Plunger during Puncture Penetration for Texture Analysis of Baby Food
Yukinori SATO
International J Child Health and Human Dev 4 183 - 189 2011年
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Analysis of water layers and the extent of gelatinization for commercial starch products
Yukinori Sato, Yoshiko Wada, Atsuko Higo
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 100 ( 2 ) 201 - 207 2010年09月
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Relationship between monolayer and multilayer water contents, and involvement in gelatinization of baked starch products
Yukinori Sato, Yoshiko Wada, Atsuko Higo
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING 96 ( 2 ) 172 - 178 2010年01月
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Analysis of Intermolecular Interaction among Pectin Molecules in Aqueous Sugar Solutions
SATO Yukinori, MIYAWAKI Osato
Food science and technology research 14 ( 3 ) 232 - 238 2008年05月
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Analysis of intermolecular interaction among pectin molecules in aqueous sugar solutions
Yukinori SATO, Osato MIYAWAKI
Food Sci Technol Res 14 ( 232-238 ) 2008年
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高齢者用食品試験法で得られる液状食品に関する力学物性パラメータの物理学的意味
佐藤之紀, 宮脇長人
日本家政学会誌 58 ( 5 ) 261 - 270 2007年05月
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高齢者用食品試験法で得られる液状食品に関する力学物性パラメータの物理学的意味
佐藤 之紀, 宮脇 長人
日本家政学会誌 58 ( 5 ) 261 - 270 2007年
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高知市およびその近郊の家庭における魚介類の調理状況
佐藤 之紀
日本調理科学会誌 39 ( 1 ) 57 - 65 2006年
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高知市およびその近郊の家庭における魚介類の調理状況
佐藤之紀
日本調理科学会誌 39 ( 1 ) 57 - 65 2006年
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Effect of water activity and solvent-ordering on intermolecular interaction of high-methoxyl pectins in various sugar solutions
Y Sato, S Kawabuchi, Y Irimoto, O Miyawaki
FOOD HYDROCOLLOIDS 18 ( 4 ) 527 - 534 2004年07月
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高知県室戸沖の海洋深層水から調製した塩の水分収着挙動
佐藤 之紀
日本調理科学会誌 37 ( 3 ) 310 - 315 2004年
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高知県室戸沖の海洋深層水から調製した塩の水分収着挙動
佐藤之紀
日本調理科学会誌 37 ( 3 ) 310 - 315 2004年
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食品素材を加熱処理した際に変化するプロトン緩和挙動の特徴
佐藤 之紀
日本調理科学会誌 35 ( 3 ) 281 - 286 2002年
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Proton Relaxation Characteristics of Livestock, Fish and Shellfish, and Vegetables as Affected by Heat Treatment
Yukinori SATO
J Cook Sci Jpn 35 ( 3 ) 281 - 286 2002年
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Heat Stability of Proton Behaviors for Dietary Fiber in Water on Spin-Spin Relaxation Measured by ^1H-NMR
Sato Yukinori
Journal of nutritional science and vitaminology 46 ( 5 ) 266 - 269 2000年10月
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米飯のプロトンスピン - スピン緩和時間と官能検査値の関係
佐藤 之紀
日本食品科学工学会誌 : Nippon shokuhin kagaku kogaku kaishi = Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 47 ( 6 ) 445 - 447 2000年06月
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Relationship between Proton NMR Relaxation Time and Viscosity of Saccharide Solutions
SATO Yukinori, MIYAWAKI Osato
Food science and technology research 6 ( 2 ) 136 - 139 2000年05月
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米飯のプロトンスピン‐スピン緩和時間と官能検査値の関係
佐藤之紀
日本食品科学工学会誌 47 ( 6 ) 445 - 447 2000年
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Relationship between Proton NMR Relaxation Time and Viscosity of Saccharide Solutions
Yukinori Sato, Osato Miyawaki
Food Science and Technology Research 6 ( 2 ) 136 - 139 2000年
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Heat stability of proton behaviors for dietary fiber in water on spin-spin relaxation measured by 1H-NMR
Y. Sato
Journal of Nutritional Science and Vitaminology 46 ( 5 ) 266 - 269 2000年
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真空調理法がスルメイカの物性および食味特性におよぼす影響
内藤文子, 高橋節子, 佐藤之紀, 野口駿, 内藤博, 田中直義
日本家政学会誌 47 ( 2 ) 153 - 159 1996年02月
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近赤外分光法による食物繊維の水分含量と単分子層吸着水量の推定
佐藤 之紀, 野口 駿
日本家政学会誌 47 ( 1 ) 5 - 11 1996年
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真空調理法がスルメイカの物性および食味特性におよぼす影響
内藤 文子, 高橋 節子, 佐藤 之紀, 野口 駿, 内藤 博, 田中 直義
日本家政学会誌 47 ( 2 ) 153 - 159 1996年
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近赤外分光法による食物繊維の水分含量と単分子層吸着水量の推定
佐藤之紀, 野口 駿
日本家政学会誌 47 5 - 11 1996年
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カルシウムイオンで誘起されたアルギン酸ゲル中の水のプロトンの緩和挙動
佐藤 之紀, 野口 駿
日本家政学会誌 46 ( 3 ) 261 - 264 1995年
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真空調理法が鶏ささみ肉の物性および食味特性に及ぼす影響
高橋節子, 内藤文子, 佐藤之紀, 内藤博, 田中直義, 野口駿
日本家政学会誌 45 ( 2 ) 123 - 130 1994年02月
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Hydration Behavior of Dietary Fibers and Polar Groups Relevant to Hydration Measured by Proton Nuclear Magnetic Relaxation.
佐藤 之紀
日本家政学会誌 45 ( 8 ) 689 - 696 1994年
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真空調理法が鶏ささみ肉の物性および食味特性に及ぼす影響
高橋 節子, 内藤 文子, 佐藤 之紀, 内藤 博, 田中 直義, 野口 駿
日本家政学会誌 45 ( 2 ) 123 - 130 1994年
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電解水で炊いた炊飯米の性状と米の浸漬状態
佐藤 之紀, 野口 駿, 高橋 節子, 内藤 文子
日本家政学会誌 45 ( 4 ) 343 - 348 1994年
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電解水で炊いた炊飯米の性状と米の浸漬状態
佐藤之紀ら
日本家政学会誌 45 ( 4 ) 123 - 130 1994年
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カルシウムイオンで誘起されたアルギン酸ゲル中の水のプロトンの緩和挙動
佐藤之紀, 野口 駿
日本家政学会誌 46 ( 3 ) 261 - 264 1994年
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Water Sorption Characteristics of Dietary Fibers.
佐藤 之紀, 野口 駿
日本家政学会誌 44 ( 8 ) 625 - 631 1993年
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Evaluation of Bound Water in Water-Soluble Dietary Fibers by the Pulsed NMR and Isotherm Methods
Yukinori Sato, Shun Noguchi
J Home Econ Jpn 44 ( 3 ) 185 - 189 1993年
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Water sorption characteristics of dietary fibers
Yukinori SATO, Shun NOGUCHI
J Home Econ Jpn 44 ( 8 ) 625 - 631 1993年
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Temperature dependency of the physical properties of chicken white muscle in relation to proton relaxation after vacuum cooking
Yukinori SATO
J Home Econ Jpn 44 ( 3 ) 191 - 195 1993年
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Evaluation of Water Sorption in Wheat Bran and Rice by Pulsed NMR
Yukinori Sato, Shun Noguchi
J Home Econ Jpn 44 ( 12 ) 1021 - 1025 1993年
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調理時の食肉脂質の消長に関する一考察
佐藤之紀ら
日本家政学会誌 42 ( 3 ) 271 - 274 1991年
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ドーナツ調製時の油脂の動きに関する一考察
佐藤之紀ら
日本家政学会誌 42 ( 3 ) 275 - 278 1991年
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ドーナツの吸油量に影響する要因ドウの配合と大きさの影響
佐藤之紀ら
日本家政学会誌 43 ( 4 ) 377 - 380 1991年
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Bound water in several kinds of gel
Shun NOGUCHI, Yukinori SATO
J Home Econ Jpn 42 ( 8 ) 697 - 702 1991年
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Monoclonal Antibody Raised against Tetrodonic Acid, a Derivative of Tetrodotoxin(共著)
Shugo WATABE, Yukinori SATO, Misako NAKAYA, Kanehisa HASHIMOTO, Atsushi ENOMOTO, Shuichi, KAMINOGAWA, Kunio YAMAUCHI
Toxicon 27 ( 2 ) 265 - 268 1989年
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Distribution of Tritiated Tetrodotoxin Administered Intraperitoneally to Pufferfish(共著)
S.WATABE, Y.SATO, M. NOGAWA, K.OOHASHI, T. NOGUCHI, N. MORIKAWA, K.HASHIMOTO
Toxicon 25 ( 12 ) 1283 - 1289 1987年
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Paralytic Shellfish Poison in the "hiogi" Scallop Chlamys nobilis(共著)
Y. NAGASHIMA, Y. SATO, T. NOGUCHI, Y. FUCHI, K. HAYASHI, K. HASHIMOTO
Marine Biology 25 ( 12 ) 1283 - 1289 1987年
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東京湾産ショウサイフグの毒性(共著)
加納碩雄, 銭 重均, 佐藤之紀, 丸山純一, 野口玉雄, 橋本周久
食品衛生学雑誌 ( 26 ) 489 - 495 1985年
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Toxicity of Trumpet Shells Inhabiting the Coastal Waters of Kagoshima Prefecture Along with Identification of the Responsible Toxin(共著)
Tamao NOGUCHI, Joong kyun JEON, Junichi MARUYAMA, Yukinori SATO, Toshio SAISHO, Kanehisa HASHIMOTO
Bull. Jap. Soc. Sci. Fish. 51 ( 10 ) 1727 - 1731 1985年